نقد و بررسی

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ

قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال او ام پی فینکس

گوشی گلکسی A55 آخرین دستگاه از سری میان رده‌های کمپانی سامسونگ است که محبوبیت بالایی در بازار داشته و یکی از دستگاه‌های با ارزش خرید بالا به حساب می‌آید. در این مقاله قصد داریم تا به نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ پرداخته و تمام جنبه‌های این گوشی را زیر ذره بین ببریم تا ببینیم که عیار واقعی این دستگاه چقدر است. پس با تک شات و نقد و بررسی گوشی Samsung Galaxy A55 همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت گوشی A55 سامسونگ

 

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ

میان رده جذاب سامسونگ یعنی گوشی گلکسی A55 طراحی جذاب‌تری نسبت به نسل گذشته داشته و کمی اندازه بزرگ‌تری دارد. ابعاد این گوشی برابر 161.1 x 77.4 x 8.2 میلی متر است. وزن آن هم 213 گرم بوده که این گوشی را در رده دستگاه‌های سنگین قرار می‌دهد. البته این افزایش اندازه و وزن بی‌دلیل نبوده و سامسونگ کیفیت ساخت گوشی A55 را بهبود بخشیده است. بدنه این گوشی جنس شیشه بوده و فریم آن آلومینیومی است که مقاومت و ظاهر بهتری نسبت به گلکسی A54 دارد. گوشی گلکسی A55 از گواهی IP67 بهره مند بوده که مقاومت خوبی در مقابل آب و گرد و خاک برای آن به همراه خواهد داشت.

پنل پشتی گوشی Samsung Galaxy A55 میزبان سه دوربین است که از یکدیگر جدا بوده و ظاهری شبیه به پرچمداران سامسونگ دارد. فلش دوربین و لوگوی سامسونگ دیگر موارد بخش پشتی را تشکیل داده‌اند. سمت چپ دستگاه موردی حضور نداشته و دکمه‌های پاور و کنترل صدا در برآمدگی سمت راست قرار دارند. بخش زیرین گلکسی A55 را اسپیکر، بلندگو و درگاه شارژ به خود اختصاص داده‌اند. بالای گوشی هم میکروفن ثانویه دستگاه و محفظه مربوط به سیم‌کارت قرار دارد. پنل جلویی گوشی هم میزبان صفحه نمایش 6.6 اینچی با کیفیت و دوربین سلفی کارآمدی است که به هر دور آنها در بخش مربوط به خود خواهیم پرداخت. سامسونگ برای محافظت از این صفحه نمایش از گوریلا گلس Victus+ استفاده کرده است تا مقاومت صفحه در مقابل ضربه افزایش یابد.

در مجموع می‌توان گفت که با وجود سنگین بودن دستگاه، با یک گوشی جذاب و مقاوم طرفیم که به لطف کیفیت ساخت بالا خیال شما را از دوام دستگاه راحت می‌کند. این دوام بالا با در دست گرفتن گوشی ملموس بوده و حس دستگاهی مقاوم به شما منتقل خواهد شد.

صفحه نمایش گوشی Samsung Galaxy A55

 

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، صفحه نمایش گوشی Samsung Galaxy A55 یک پنل 6.6 اینچی است. پنلی که 2 دهم اینچ از نسل قبلی خود بزرگ‌تر بوده و رزولوشنی برابر 2340 در 1080 پیکسل دارد. این رزولوشن به معنی تراکم 390 پیکسل در هر اینچ است که تصویری شارپ و با کیفیت را برایتان به همراه خواهد داشت. سامسونگ از پنل‌های درجه بسیار با کیفیت خود یعنی Super AMOLED در این میان رده استفاده کرده است که کنتراست و دقت رنگ بالایی به دستگاه بخشیده است. میزان روشنایی این پنل در بیشترین حالت به 1000 نیت رسیده و از مواردی مانند HDR10+ در آن پشتیبانی می‌شود.

نرخ تازه سازی صفحه نمایش گلکسی A55 سامسونگ برابر 120 هرتز بوده که تجربه‌ای نرم و روان را به خصوص در زمان تجربه بازی‌هایی مانند نسخه موبایل Call of Duty برای شما به ارمغان خواهد آورد. با اینکه خبری از LTPO در این پنل نیست، نرخ تازه سازی صفحه نمایش در مواقع نیاز به 60 هرتز کاهش خواهد یافت تا مصرف باتری توسط صفحه نمایش کاهش یابد. با اینکه حاشیه‌های گوشی نسبت به نسل قبلی با کمی کاهش همراه شده اما همچنان می‌توان گوشی‌های با حاشیه‌های باریک‌تری در رده قیمتی این میان رده یافت. البته این مورد در زمان مقایسه با دیگر گوشی‌ها بیشتر به چشم آمده و در استفاده روزمره حاشیه‌های دستگاه چندان ملموس نیستند.

نرم افزار و حسگرهای امنیتی گوشی A55 سامسونگ

در ادامه نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A55 به بخش نرم‌افزار دستگاه رسیدیم که عملکرد خوب این کمپانی تکرار شده است. این میان رده محبوب با نسخه 14 اندروید عرضه شده که رابط کاربری One UI سامسونگ روی آن سوار است. البته خبری از برخی قابلیت‌های این رابط کاربری مانند امکان استفاده از هوش مصنوعی On Device نیست. سامسونگ وعده 4 سال بروزرسانی اندروید و 5 سال بروزرسانی امنیتی را برای خریداران گلکسی A55 داده است. این میزان نسبت به رقبای این گوشی بیشتر بوده و گلکسی A55 را به همراه مطمئن‌تری در طولانی مدت تبدیل می‌کند.

برای حفظ امنیت گوشی Samsung Galaxy A55، یک حسگر اثر انگشت درون صفحه نمایش تعبیه شده است که از نوع عادی بوده و خبری از نوع Ultrasonic نیست. این حسگر عملکرد قابل اتکایی داشته اما سرعت آن کمتر از سطح انتظار است. در عوض تشخیص چهره در این گوشی عملکرد خیلی خوبی داشته و در محیط‌ها کم نور هم با سرعت خوبی قفل دستگاه را خواهد گشود. در مجموع می‌توان نمره خوبی به این بخش از گلکسی A55 سامسونگ داد.

سخت افزار گوشی گلکسی A55

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی گلکسی A55 را با مرور سخت افزار و عملکرد آن ادامه می‌دهیم. سامسونگ چیپ Exynos 1480 را برای این میان رده جذاب در نظر گرفته است. در ساخت این چیپ از لیتوگرافی 4 نانومتری استفاده شده و شاهد مصرف بهینه‌تر آن نسبت به نسل قبل هستیم. این مورد در بررسی باتری گلکسی A55 بیشتر خود را به رخ خواهد کشید.

پردازنده به کار گرفته شده در این گوشی دارای 8 هسته پردازشی بوده که نیمی از هسته‌های آن از نوع Cortex-A78 بوده با فرکانس 2.75 کار می‌کنند. چهار هسته دیگر این پردازنده هم از نوع Cortex-A55 بوده و سرعتی برابر 2 گیگاهرتز دارند. ترکیب این پردازنده با پردازنده گرافیکی Xclipse 530 توان اجرای بازی‌های مختلف را با نرخ فریم مطلوب برای شما فراهم خواهد کرد.

برای مثال می‌توانید بازی محبوب Genshin Impact را روی تنظیمات گرافیکی Medium روی گوشی گلکسی A55 تجربه کنید. این میان رده در زمینه کنترل دما و حفظ سطح عملکرد هم عملکرد خیلی خوبی دارد. از این رو در زمان اجرای بازی‌های مختلف برای مدت طولانی نیاز به نگرانی از بابت گرما و افت فریم نخواهید داشت. این مورد برای استفاده‌های روزمره نیز صادق بوده و عملکرد نرم و روانی را در بخش‌های مختلف این گوشی شاهد هستیم.

گوشی گلکسی A55 سامسونگ با دو حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت عرضه شده است. خریداران مدل 128 گیگابایتی می‌توانند از بین 6 و 8 گیگابایت رم انتخاب کنند. این حق انتخاب در مدل‌های 256 گیگابایتی بین سه گزینه 6، 8 و 12 گیگابایت رم وجود دارد. همچنین بر خلاف بیشتر گوشی‌های این رده قیمتی و حتی بالاتر، شاهد پشتیبانی از کارت حافظه جانبی هستیم. از این رو اگر مدل 256 گیگابایتی گوشی هم برای شما کافی نباشد، می‌توانید به سادگی و با قرار دادن یک کارت Micro SD حافظه دستگاه را افزایش دهید.

در گوشی Samsung Galaxy A55 خبری از جک 3.5 میلی متری نیست و برای اتصال هندزفری و هدفون‌های بی‌سیم می‌توانید از بلوتوث 5.3 بهره ببرید که مزایای مختلفی نسبت به نسل‌های قبلی خود دارد. از دیگر نکات حائز اهمیت حول محور سخت افزار گلکسی A55 می‌توان به NFC و WI-FI 6 اشاره کرد.

دوربین گوشی A55 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ

دوربین یکی از بخش‌های مهم در نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ است و این دستگاه حرف‌های زیادی در این زمینه برای گفتن دارد. با اینکه سنسورهای قرار گرفته شده در این گوشی میان رده تفاوتی با گلکسی A54 ندارند، نوع پردازش تصاویر باعث شده تا شاهد بهبود قابل توجهی در زمینه عکاسی در A55 باشیم.

دوربین اصلی این گوشی یک سنسور 50 مگاپیکسلی با دهانه دیافراگم 1.8 است که به لرزشگیر اپتیکال مجهز شده و در نور کافی عکس‌های خوبی از خود به ثبت خواهد رساند. میزان جزئیات و دقت رنگ‌ها در این تصاویر در سطح خیلی خوبی قراردارند اما زیاد نمی‌توان روی آنها زوم کرد. این لنز در شب هم عملکرد خوبی از خود به جا گذاشته و تا حد خیلی خوبی نویز را کنترل کرده و جزئیات را ثبت خواهد کرد.

دوربین فوق عریض این دستگاه یک لنز 12 مگاپیکسلی بوده که بهترین عملکرد را در مقایسه با رقبای گوشی گلکسی A55 سامسونگ دارد. عکس‌های ثبت شده با این لنز کیفیت خیلی خوبی دارند اما این موضوع در شرایط نوری ایده آل صادق بوده و شامل عکس‌های گرفته شده در شب نخواهد شد. دورین ماکرو گلکسی A55 هم عملکردی معمولی داشته و انتظارات شما را براورده خواهد کرد.

در سوی مقابل شاهد یک لنز 32 مگاپیکسلی سلفی هستیم که عکس‌های بسیار با جزئیات و دل نشینی از خود به ثبت رسانده و یکی از نقاط قوت گوشی A55 سامسونگ به حساب می‌آید. مانند دوربین اصلی شاهد قابلیت فیلم‌برداری در رزولوشن 4k با نرخ 30 فریم بر ثانیه هستیم. این مورد به خصوص در زمینه کنترل لرزها در دوربین اصلی عملکرد بهتری داشته و دیگر نقطه قوت این گوشی است.

در مجموع می‌توان به عملکرد دوربین‌های گوشی گلکسی A55 نمره بالایی داد. کیفیت عکس‌های ثبت شده با دوربین اصلی و سلفی این گوشی در مقایسه با رقبا (به خصوص در زمینه نوع پردازش تصویر) عملکرد بهتری دارد. از دیگر نقاط قوت این بخش می‌توان به عکس‌های لنز فوق عریض در روز و فیلم‌برداری با لنز اصلی اشاره کرد. اگر به دنبال یک میان رده با دوربین قابل اتکا هستید، گوشی گلکسی A55 سامسونگ گزینه بسیار مناسبی به نظر می‌رسد.

باتری گوشی سامسونگ گلکسی A55

نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ

آخرین بخش از نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ به باتری این گوشی اختصاص یافته که با عملکرد خود تعجب شما را برخواهد انگیخت. در ابتدای این نقد و بررسی به عملکرد بهینه پردازنده گوشی اشاره کردیم که همین مورد باعث افزایش شارژدهی دستگاه شده است. با اینکه ظرفیت باتری این گوشی تغییری نسبت به نسل قبلی نداشته و همچنان 5000 میلی آمپر است، میزان شارژدهی دستگاه افزایش یافته و در استفاده‌های سنگین 1 روز می‌توان روی آن حساب کرد. در صورت مدیریت مصرف باتری هم می‌توان به 2 روز رسید.

متاسفانه عملکرد دستگاه در زمینه سرعت شارژ چندان جالب نیست. گوشی Samsung Galaxy A55 از شارژ سیمی 25 واتی پشتیبانی کرده که در مقایسه با رقبایی مانند شیائومی حرف چندانی برای گفتن ندارد. همچنین خبری از شارژ بی‌سیم در این میان رده نیست که البته نمی‌توان از آن به عنوان نقطه ضعف یاد کرد. برای شارژ کامل این گوشی از 0 تا 100 به کمی بیشتر از 1 ساعت زمان احتیاج دارید. 55 درصد ظرفیت باتری هم در نیم ساعت شارژ خواهد شد.

سخن آخر

در پایان نقد و بررسی گوشی A55 سامسونگ می‌توان خرید این گوشی را به افرادی که به دنبال یک میان رده با کیفیت هستند، پیشنهاد کرد. ترکیب بدنه با دوام و پشتیبانی نرم‌افزاری باعث شده تا بتوان روی استفاده از این گوشی در طولانی مدت حساب کرد. در طول مدت استفاده از هم عملکرد پایدار دستگاه قابل اتکا بوده و دوربین آن عکس‌های دل نشین و با جزئیاتی را برایتان به ثبت خواهد رساند. از سوی مقابل سرعت شارژ دستگاه و وزن نسبتا بالای آن از جمله نقاط منفی گلکسی A55 به شمار می‌رود.

نقاط قوت:

  • صفحه نمایش با کیفیت
  • کنترل دما و عملکرد در زمان استفاده‌های سنگین
  • فیلم‌برداری با لنز اصلی
  • دوربین فوق عریض
  • دوربین سلفی
  • پشتیبانی 4 ساله

نقاط ضعف:

  • دوربین ماکرو می‌توانست جای خود را به لنز اصلی بهتری دهد
  • سرعت شارژ دستگاه

پرسش‌های متداول کاربران

1- قیمت گوشی A55 سامسونگ چقدر است؟ قیمت گوشی گلکسی A55 بسته به میزان حافظه داخلی و رم متفاوت بوده و قیمت پایه آن در زمان نگارش این مقاله چیزی حدود 18 میلیون تومان است.

2- آیا درون جعبه گوشی گلکسی A55 شارژر وجود دارد؟ خیر! متاسفانه خبری از دوشاخه شارژر در جعبه گوشی Samsung Galaxy A55 نیست.

3- آیا گوشی A55 سامسونگ ضد آب است؟ بله! گوشی گلکسی A55 از گواهی IP67 بهره مند بوده که مقاومت خوبی در مقابل آب و گرد و خاک برای آن به همراه خواهد داشت.

4- گوشی گلکسی A55 تا چند سال پشتیبانی خواهد شد؟ سامسونگ وعده عرضه 4 نسخه اندروید و 5 سال پشتیبانی امنیتی را برای میان رده جذاب خود داده است.

5- آیا گوشی سامسونگ گلکسی A55 از کارت حافظه پشتیبانی می‌کند؟ بله! گوشی A55 از کارت حافظه تا 1 ترابایت پشتیبانی خواهد کرد.

آرمین باقری

"The human body is supposed to be 70 percent water. I consider myself 70 percent film."

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 9 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا