ترفند و آموزش

هک شدن گوشی ؛ آیا گوشی شما ردیابی می‌شود؟

قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال او ام پی فینکس

این روزها اطلاعات فوق العاده با ارزش بوده و عده‌ای تلاش می‌کنند تا با دسترسی غیر مجاز و هک کردن گوشی دیگران به اطلاعات آن‌ها دسترسی پیدا کنند. این امر مهم باعث شده تا این سوال در ذهن برخی ایجاد شود؛ آیا گوشی من ردیابی می‌شود؟ یا اینکه آیا گوشی من هک شده است؟ در ادامه به تمام موارد پیرامون هک شدن گوشی و ردیابی آن خواهیم پرداخت.

آیا گوشی شما ردیابی می‌شود؟ باید گفت که «امنیت هیچوقت 100 درصد نیست». این جمله به احتمال بالا اولین موردی است که متخصصان امنیت آن را به ما می‌آموزند. با اینکه امنیت به خصوص در فضای دیجیتال 100 درصد نیست، می‌توان با بالا بردن دانش خود و یادگیری راهکارهای مختلف تا جای ممکن مانع از هک شدن گوشی یا ردیابی آن شویم. با اینکه این روزها کمپانی‌های مختلف هزینه‌های زیادی را برای افزایش امنیت در نظر گرفته‌اند، بهتر است تا کاربران نیز در سوی دیگر با خطرات و راه‌های جلوگیری از آن‌ها آشنا باشند. گوشی‌های هوشمند امکانات و توانایی‌های زیادی دارند که برخی از آن‌ها می‌توانند مورد سوءاستفاده قرار بگیرند. در ادامه تمام نکات و نشانه‌هایی که باید در مورد ردیابی گوشی یا هک شدن آن بدانید را مرور خواهیم کرد.

نشانه‌های هک شدن گوشی و راه‌های جلوگیری از آن

نشانه‌های هک شدن گوشی و راه‌های جلوگیری از آن

اگر گوشی شما یکی از موارد ذیل را از خود بروز می‌دهد، می‌تواند نشانه این باشد که گوشی شما هک شده و بهتر است تا به سرعت اقداماتی را برای رفع این مشکلات انجام دهید.

کاهش سرعت گوشی

اولین نشانه هک شدن گوشی کاهش سرعت عملکرد آن است. اگر بی‌دلیل احساس کردید که عملکرد گوشی شما مانند قبل نیست و گاهی با لگ و تاخیر در عملکرد گوشی خود مواجه می‌شوید، بهتر است تا نسبت به پیدا کردن منشا آن اقدام کنید. گوشی‌های هوشمند در طول زمان کمی با افت عملکرد همراه خواهند شد؛ اما اگر این افت میزانی غیر منطقی باشد، باید به وجود بدافزار روی گوشی شک کرد. پیشنهاد ما به شما این است که نسبت به نصب برنامه از مجرایی امن اقدام کرده تا ریسک وجود بدافزار در گوشی هوشمند شما کاهش یابد.

کاهش عمر باتری

یکی دیگر از نشانه‌های هک شدن گوشی، کاهش قابل توجه میزان عمر باتری آن است. اگر از سلامت باتری خود اطمینان دارید اما عملکرد آن مانند سابق نیست، احتمال هک شدن گوشی شما وجود دارد. بدافزارها برای اجرا به منابع گوشی شما از جمله باتری نیاز داشته و خالی شدن بی‌دلیل گوشی می‌تواند نشانه وجود بدافزار روی گوشی شما باشد.

افزایش غیر عادی دمای دستگاه

ترکیب دو مورد فوق در بسیاری از مواقع باعث داغ شدن غیر عادی دستگاه خواهند شد. در زمانی که بدافزارهای مختلف در پس زمینه گوشی شما فعالیت می‌کنند، منابع سخت افزاری شما مانند باتری و پردازنده بیش از پیش درگیر شده و همین مورد باعث افزایش دمای گوشی خواهد شد. اگر یکی از نشانه‌های بالا یعنی کاهش سرعت یا عمر باتری را در کنار افزایش دمای دستگاه تجربه کردید، بهتر است تا اقداماتی را در جهت رفع این مشکل که می‌تواند هک شدن باشد، انجام دهید.

افزایش غیرعادی در زمینه مصرف اینترنت

افزایش غیرعادی در زمینه مصرف اینترنت

اگر مصرف اینترنت شما نامعقول بوده و یا بدون استفاده از گوشی متوجه رد و بدل شدن داده از طریق اینترنت شدید، این مورد نیز می‌توانند از نشانه‌های هک شدن گوشی شما باشد. همچنین برخی از برنامه‌ها مانند بسیاری از VPNهایی که از منابع ناامن روی گوشی خود نصب کرده‌اید، می‌توانند باعث این افزایش مصرف شوند. همچنین این برنامه‌ها داده و اطلاعات خصوصی شما را در معرض خطر قرار داده و می‌توانند باعث ایجاد روزنه‌های امنیتی در دستگاه شما شوند.

نصب شدن خودکار برنامه‌ها روی گوشی شما

یکی از نشانه‌های بارز هک شدن گوشی موبایل به نصب خودکار برنامه‌ها مربوط می‌شود. لازم به ذکر است که در حالت عادی هیچ برنامه‌ای بدون تایید و اجازه شما روی گوشی نصب نخواهد شد. در صورت نصب شدن برنامه‌ها بدون دریافت اجازه از سوی شما باید به سرعت برنامه‌های مشکوک را شناسایی کرده و آن‌ها را پاک کنید.

ارسال پیام و گرفتن تماس بدون اجازه شما

ارسال پیام و گرفتن تماس بدون اجازه شما

از دیگر نشانه‌های وجود بدافزار در گوشی می‌توان به عملکرد غیر عادی و وقوع اتفاقات بدون اجازه شما اشاره کرد. اگر دوستان و خانواده به تماس و پیام‌هایی اشاره می‌کنند که شما در ارسال آن‌ها نقشی نداشتید، احتمال هک شدن گوشی شما بسیار بالاست. همچنین اگر پیام‌های نامفهوم دریافت کرده و یا کدهای ورود به حساب‌های مجازی بدون درخواست برای شما ارسال شدند، بهتر است تا نسبت به امنیت حساب‌های خود حساسیت بیشتری به خرج داده و کارهایی مانند راه اندازی تایید دو مرحله‌ای را انجام دهید.

وجود نویز در زمان مکالمه

آخرین نشانه هک شدن گوشی مربوط به وجود نویز (فارغ از میزان آن) در زمان تماس‌های صوتی است. اگر در زمان مکالمه با دیگران متوجه نویز در تماس شدید، بهتر است تا این مورد را جدی گرفته و یکی از این دو اقدام را انجام دهید. اگر تماس‌های خود را روی خط دیگری دایورت نکرده‌اید، کد دستوری *#61# را شماره گیری کنید تا از خاموش و یا غیر فعال بودن Call Forwarding اطمینان حاصل کنید. در ادامه باید کد دستوری *#67# را شماره گیری کنید تا ببینید در صورت رد شدن تماس، مکالمه به کدام شماره ارجاع داده خواهد شد. برای بازنشانی تنظیمات تماس خود نیز می‌توانید کد ##67# را شماره گیری کنید تا خیالتان از قبل راحت‌تر باشد.

آیا گوشی شما ردیابی می‌شود؟

مواردی که در بخش‌های قبلی مرور کردیم، می‌توانند نشانه‌هایی از ردیابی شدن گوشی شما باشند. در هر بخش راهکار رفع هر کدام از مشکلات را نیز به شما پیشنهاد دادیم. در کنار موارد بالا می‌توانید کد دستوری *#21# را شماره گیری کنید. با شماره گیری این کد وضعیت دایورت شدن تماس‌هایتان به اطلاع شما خواهد رسید. اگر نتیجه کار پیامی تحت عنوان Voice: Not forwarding بود، نیاز به نگرانی نیست اما اگر موردی جز این بود باید یک کد دیگر را نیز شماره گیری کنید. با استفاده از کد #002## می‌توانید تنظیمات مربوط به دایورت شدن تماس‌های خود را به حالت اولیه باز گردانید تا جلوی ریسک یا مشکل را بگیرید. با انجام این مراحل دیگر نیاز به نگرانی از بابت ردیابی گوشی یا هک شدن گوشی نخواهید داشت.

سخن آخر

تا اینجا نشانه‌های هک شدن گوشی را مرور کرده و راه‌های مختلفی برای جلوگیری از ردیابی و هک شدن به شما معرفی کردیم. در پایان باید گفت که همواره به امنیت دستگاه خود توجه داشته تا خطر مشکلات اینچنینی برای شما کاهش یابد. همچنین فراموش نکنید که می‌توانید نظرات و سوالات خود پیرامون هک شدن گوشی و ردیابی گوشی را در بخش نظرات با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وب‌سایت تک شات به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های متداول کاربران

1. چگونه می‌توانم مطمئن شوم که گوشی من هک نشده است؟

برای اطمینان از عدم هک شدن گوشی خود، می‌توانید از برنامه‌های آنتی ویروس قدرتمند استفاده کنید و به روزرسانی‌های سیستم عامل و برنامه‌های خود را انجام دهید.

2. چه اقداماتی باید انجام دهم اگر فکر می‌کنم گوشی من هک شده است؟

در صورت مشاهده علائم هک شدن گوشی خود، باید بلافاصله پسورد‌های حساس خود را تغییر دهید، برنامه‌های مشکوک را حذف کنید و با مراجعه به مراکز معتبر تخصصی امنیت سایبری، گوشی خود را بررسی و تمیز کنید.

3. آیا استفاده از شبکه‌های عمومی و وای‌فای باعث هک شدن گوشی می‌شود؟

بله، استفاده از شبکه‌های عمومی و وای‌فای بدون استفاده از VPN و ابزارهای امنیتی مناسب، ریسک هک شدن گوشی را افزایش می‌دهد. بهتر است از شبکه‌های اعتمادساز استفاده کنید.

4. چگونه می‌توانم اطلاعات حساس خود را در گوشی امن نگه دارم؟

برای اطمینان از امنیت اطلاعات حساس خود، می‌توانید از رمزگذاری داده‌ها، قفل الگو یا اثر انگشت و همچنین نرم‌افزارهای محافظت از حریم خصوصی استفاده کنید. همچنین به روز نگه داشتن سیستم عامل و برنامه‌های خود نیز موثر است.

آرمین باقری

"The human body is supposed to be 70 percent water. I consider myself 70 percent film."

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − هشت =

دکمه بازگشت به بالا